Ⅰ、词汇知识

1.____________ vt.&; vi. 倒;灌;注;涌

2.____________ adj. 牢的;紧的;紧密的→____________ adv. 紧地;牢牢地

3. ____________ adj. 坚定的→____________ adv. 坚固地;稳定地

4.____________ n. 典礼;仪式;礼节

5.____________ n. 勇敢;勇气→____________ adj.勇敢的;无畏的

6.____________ vt.&; vi. 治疗;对待;款待n. 款待;招待→

____________ n.治疗;诊治;疗法;待遇

7. ____________ vt. 涂;敷;搽;应用;运用 vi.申请;请求;使用;有效

8. ____________ n.压力;挤压;紧迫(感)→____________ v.按;压

9. ____________n.救护车

答案:1.pour  2.tight;tightly 3.firm;firmly 4.ceremony

5.bravery;brave 6.treat;treatment 7.apply

8.pressure;press 9.ambulance

Ⅱ、重点短语

1.________________ 阻止……

2.________________ 若干;许多

3.________________ 找到

4.________________ 区别对待;有影响;起(重要)作用

5.________________ 着火

6.________________ 被授予

7.________________ 为……感到骄傲和自豪

8.________________ (别人或自己)卷入,介入

答案:1.prevent.。。from.。。 2.a number of 3.put one’s hands on 4.make a difference 5.on fire 6.be presented with 7.be proud of 8.get involved in

Ⅲ、必背句型

1.John was studying in his room ____________________(这时听到一声尖叫).

答案:when he heard screaming

2.I’m proud of ________________(自己所做的事) but I was just doing________________(以前别人教会我做的事).

答案:what I did;what I’d been taught

3.________________(毫无疑问)John’s quick thinking and the first aid skills he learned at school saved Ms Slade’s life.

答案:There is no doubt that

4.It shows that ________________________(懂得急救知识的确能发挥重要的作用).

答案:a knowledge of first aid can make a real difference

Ⅰ、品句填词

1.Nowadays students are put under great ________(压力) to enter a good university.

答案:pressure

2.The soldier was presented with an award for his ________(勇敢)in the battle.

答案:bravery

3.I can’t believe that I will have an opportunity to give a speech at the graduation ________(仪式).

答案:ceremony

4.An ________(救护车)arrived in 5 minutes after the accident.

答案:ambulance

5.Before ________(申请) for the job, he turned to his father for some advice.

答案:applying

6.It was our teacher who ________(款待)us to lunch.

答案:treated